تلنگر
✸ یک نفر به شخصی پول داد که نماز قضا بخواند و او پول را گرفت و اتفاقاً همان روز آن شخص مُرد. آن مرد به درِ خانه او رفت و به همسرش گفت: « ما پولی داده بودیم به شوهر مرحوم شما که نماز قضا بخواند. حالا که ایشان فوت کرده و معلوم می شود که نماز نخوانده است، لذا خواهش می کنیم که پول را پس بدهید.» زن گفت: « برو بابا، خدا پدرت را بیامرزد. این نماز خودش را هم به زور می خواند.
✸ لذا تا زنده هستی ، کاری برای خودت بکن.
برگ سبزی به گور خویش فرست☘
کس نیارد ز پس، تو پیش فرست☘
در آخرت فقط عمل به درد ما میخورد و بس. یکی از وعاظ مشهد را بعد از مرگ در خواب دیدند و از اوضاع آن جهان پرسیدند. ایشان گفتند: « فکر می کنید آخرت هم مانند دنیاست که با رشوه دادن و از زیر کار شانه خالی کردن و با زرنگی و کلاه بر سر دیگری گذاشتن کار درست بشود؟ اگر در این دنیا برای خود کاری کرد که هیچ، و اِلّا اگر دست خالی به عالم آخرت آمدی ، دیگر خبری نیست.
✸ زیرا وقتی آدمی میخواهد از دنیا برود، می گوید: « ربِّ الرْجِعُونی لَعَلّی اَعْمَلُ صالِحاً فیٖما تَرَکْتُ» ← خدایا مرا برگردان که کارهای خوبی را انجام بدهم. در این موقع خطاب می رسد: «کَلّا» یعنی هرگز بازگشتی نخواهد بود. تنها #رفیقی که با ما می ماند همین عمل ما خواهد بود.
✸ شیخ بهاء رحمةالله می فرماید: روزی به زیارت شخصی که اهل حال و عارف بود و در مقبره ای از مقابر اصفهان مأوی و مسکن داشت رفتم. آن عارف گفت : «ای شیخ، روز قبل در این قبرستان امر غریبی را مشاهده کردم. دیدم جماعتی جنازه ای آوردند و در فلان مکان دفن نمودند و رفتند. چون ساعتی گذشت بوی خوش شنیدم که از بوهای این نشئه نبود. متحیر ماندم. به راست و چپ نظر کردم، دیدم جوانی زیبا و خوش صورت در لباس ملوک به سوی آن قبر رفت و نشست.
✸ در این هنگام دیدم غیب شد، گویی داخل قبر شد. هنوز مدتی نگذشته بود که بوی بدی استشمام کردم که از هر بویی بدتر بود. نگاه کردم دیدم سگی آمد و داخل قبر شد. بعد از مدتی آن جوان زیبا زخم خورده و خونین از قبر بیرون آمد. جلو رفتم و جریان را پرسیدم، آن جوان گفت: « من اعمال خوب او بودم و آن سگ اعمال بد او. چون اعمال بد او بیشتر بود، آن سگ بر من غلبه کرد و مرا زخمی کرد و بیرون انداخت.» وقتی آن عارف این حکایت را برای شیخ بها رحمةالله نقل کرد، شیخ فرمودند: راست گفتی. « فَنَحْنُ قائِلونَ بِتَجَسُّمِ الْاَاعْمالِ وَ تَصَوُّرِها بِالصُّورةِالْمُناسَبَةِ وَ بِحَسَبِ الْاَحوالِ.»
? منبع: ڪتاب #بدیع_الحکمة حکمت 50 از مواعظ آیت الله مجتهدے تهرانۍ(ره)
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط سجادي پور در 1396/10/06 ساعت 07:14:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |